Nieuwsbericht
 • 12-04-2016 'ALOHA TAHITI SHOW' uit FRANS-POLYNESIË
 • Dit professioneel collectief komt terug naar de Wereldfolkloreade. Wij maakten kennis tijdens de 22e editie in 2009. Wat was dat een belevenis! Tahiti: witte stranden, azuurblauwe zee, wuivende palmen… Ze wisten perfect hoe ze het moesten brengen op het podium.

  We zijn er in geslaagd om dit ensemble uit het paradijselijke eiland opnieuw naar Oostrozebeke te brengen.
  “Aloha Tahiti Show” is een verzameling van professionele dansers en muzikanten onder leiding van BP (bekende Polynesiër) Terii Taputu. Hij is een autoriteit op het gebied van Polynesische cultuur en is bekend voor zijn internationale tournees met ensembles uit Polynesië. Dit ensemble is de referentie op gebied van Polynesische volksdansoptredens en trekt de wereld rond.

  Ook de nodige interactie met het publiek ontbreekt niet.
  “Aloha Tahiti Show” is meeslepend, spectaculair en zeer sensueel.

  Frans-Polynesië is een Frans Overzees Land (Frans: pays d’autre-mer, of POM) in de zuidelijke Stille Oceaan. Dit wil zeggen dat het een relatief grote zeggenschap heeft maar het is deel van Frankrijk.
  Het bestaat uit verschillende eilandgroepen en telt in het totaal 128 eilanden. De bekendste eilanden zijn ongetwijfeld Tahiti, Bora Bora en Moorea. De hoofdstad is Papeete en is gelegen op Tahiti.
  De eilanden hebben een totale landoppervlakte van 4000 km², verspreid over 2.500.000 km² oceaan. Het bevolkingsaantal bedroeg 282.703 in 2015.
  Tahiti heeft een zeer gevarieerd landschap; naast schilderachtige stranden zijn er bergen en junglegebieden.

  Tahiti

  Tahiti

  Tahiti

  Tahiti

  Tahiti

  Tahiti
  Terug